Obowiązki przedsiębiorców
Podstawa prawna – art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980)
Podstawa prawna – art. 23 ust. 3 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw oraz rynku chmielu (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1318).
Podstawa prawna – art. 17 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw oraz rynku chmielu (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1318).
OBOWIĄZEK SKŁADANIA KWARTALNYCH ORAZ ROCZNYCH INFORMACJI O LICZBIE TUSZ UZYSKANYCH W WYNIKU UBOJU.
Podstawa prawna – art. 15a ust. 3d ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1980)